INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2000/07/06
SZIVÓS MÁRTON A HONVÉDOT VÁLASZTOTTA

A KSI tizenkilenc éves pólósáért, Szivós Mártonért versenyeztek a nagy fővárosi csapatok. A befutó végül a Honvéd-Domino együttese lett, így a szakemberek által óriási tehetségnek tartott játékos Kovács István együttesében folytatja a pályafutását. A Honvéd legújabb szerzeményének a vezetékneve ismerősnek csenghet mindenkinek, hiszen nagyapja és apja is olimpia bajnoki címig jutott.

Mindenki hívta, mindenki akarta. Ferencváros, BVSC, Vasas, Honvéd, Újpest - a nagy fővárosi klubok egytől egyig versengtek érte. Nem véletlenül. És nem csak a vezetékneve miatt, hogy ezzel a névvel pólózni szinte nem is lehet rosszul, édesapja és nagyapja egyaránt olimpiai bajnok. Szivós Márton 1981-es születésű, a junior-válogatott meghatározó tagja ("Óriási tehetség, a felnőttválogatott alapembere lehet" - mondta róla az utánpótlás-kapitány, Kemény Ferenc), a KSI növendéke. Volt.

Hosszú tárgyalások után, szerdán végre megegyezett a Honvéd-Dominóval, így Kovács István együttesében folytatja ígéretes pályafutását.

"Hú, ez nagy fogás! Annyian akarták, örülünk, hogy minket választott. Egyébként nemcsak őt, hanem a KSI másik tehetségét, Kovács Olivért is megszereztük. Mellettük még egy-két játékos érkezése várható" - tudatta Novák Ferenc szakosztály-igazgató.

Az előző bajnokság bronzérmesének edzője Máltáról érkezett haza, és nagyon örült a hírnek: "A KSI legjobbjai, remélem sikerül velük előbbre lépni. Tovább építkezünk, szükség volt rájuk. Szivós megszerzése fantasztikus, hiszen mindenki őt akarta" - magyarázta Kovács István.

A junior Európa-bajnokságra készülő válogatott edzése után Szívós Mártont is sikerült elérnünk: "Megtisztelő ajánlatokat kaptam más kluboktól is, de úgy érzem, a fejlődésem érdekében a Honvédot kell választanom. Az edző személye garancia a szakmai továbblépésre, és egy-két idősebb játékostól, például Tóth Imrétől is sokat tanulhatok, fortélyokat, trükköket leshetek el. Apu tanácsát is kikértem, de egyedül döntöttem".


(forrás: Nemzeti Sport)