INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2007/05/23
APRÓSÁGOK DÖNTHETNEK

Jelent valamiféle pluszmotivációt, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában brutalitásért kiállították, és három mérkőzésre eltiltották?
- Nem, de nem is hinném, hogy ilyen fontos mérkőzés előtt szükség lenne ilyen dolgokra.

Továbbjuthatnak ez idegenbeli kétgólos hátrány ellenére?
- Ezt a különbséget még le lehet dolgozni. Bízom benne, hogy a bírók nem úgy fújnak, mint az első meccsen, és ha mi is jobban játszunk, mint Pireuszban, sikerülhet a négy közé jutás.

A jó játék azt jelentené, hogy visszatér a világbajnokság előtti forma?
- Lehetséges, de ezt azért is nehéz megítélni, mert az odavágót leszámítva még nem volt igazán vérbeli tétmeccsünk, hoztuk, amit kellett. Szerdán kiderül, milyen lesz a formánk, de a jelek nem utalnak arra, hogy ne sikerülne továbbjutnunk. Benne van a csapatban az a teljesítmény, ami a négyes döntő kiharcolásához kell.

Csalódás lenne, ha nem vernék ki a görögöket?
- Igen. A szezonnak úgy vágtunk neki, hogy mindent szeretnénk megnyerni. Persze a négyes döntővel még sem az Euroliga-, sem a bajnoki győzelem nem garantált, de alapul szolgálhat álmaink megvalósításához.

Gondolom, elemezték az első mérkőzést. Mire jutottak?
- Megnéztük videón, átbeszéltük a hibákat. Ezek főleg apróságok, de fontosak, mert szerdán is ezek dönthetnek. A lőtt gólok száma, az előnykihasználás rendben volt, ha összeáll a védekezés, továbbjuthatunk.


(forrás: Nemzeti Sport)