INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2007/05/26
A NAGY AKARÁSTÓL A JÁTÉKVEZETŐKIG

Sem a Domino-BHSE, sem a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapata nem jutott a négy közé az Euroligában. A bajnok Dominót a görög Olympiakosz Pireusz, a Vasast a horvát Jug Dubrovnik ejtette ki. Szivós Mártont, a Domino és Varga Dánielt, a Vasas játékosát kérdeztük.


– Min úszott el a továbbjutás?
Szivós Márton: Például a rossz helyzetkihasználásunkon. Azt is mondhatnám, hogy a nagy akarásnak nyögés lett a vége a szerdai visszavágón. Nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel a hazai pályán sem. Amikor pedig esélyünk lett volna felkapaszkodni, akkor már semmi sem jött össze. Az volt a legnagyobb problémánk, hogy mindenki egyénileg akart nagyot alakítani, és nem volt igazán jó az összjáték.
Varga Dániel: Már a dubrovniki visszavágó előtt hátrányba kerültünk, mert csapatunk két kulcsembere, Steinmetz Ádám és az öcsém, Dénes megsérült. Próbáltuk tartani a döntetlent, ám nem bírtuk el a világbajnokokkal teletűzdelt horvát csapat nyomását. Nem akarom a játékvezetőket okolni a kudarcért, de az első negyedben 5:0 volt a kiállítási arány a mi kárunkra. Aztán az ellenfél tizenegyszer került emberelőnybe, mi csak hatszor. Igaz, azt is el kell ismerni, hogy a mérkőzés hajrájában mi is kaptunk két emberfórt, és ha éltünk volna a lehetőséggel, akkor most mi örülhetnénk. Úgy gondolom, már Pesten elúszott a továbbjutásunk, hiszen az első meccsen a ötgólos előnyünk percek alatt egygólosra apadt.

– Mindkét magyar klub búcsúzott tehát az Euroligától, régóta nem történt ilyesmi. Mit gondol, meg kell kongatni a vészharangot?
Sz. M.: Azt azért nem. De azon illene elgondolkodni, hogy mit érünk a nemzetközi sportdiplomáciában.
V. D.: Szerintem nem történt semmilyen tragédia. A tanulságot viszont le kell szűrnünk. Van tanulnivalónk nemzetközi szinten.

– A magyar bajnoki döntőben nyilván ismét összecsap a Domino és a Vasas. Mit vár attól a találkozótól?
Sz. M.: Igen, az élet nem áll meg, és bár tudjuk, hogy a Vasasban Steinmetz Ádám nem játszhat, nagy hiba lenne, ha emiatt csak egy kicsit is lebecsülnénk a csapatot. A Vasas még így is nagyon erős, de kétségkívül mi vagyunk az esélyesebbek. És nemcsak azért, mert mi vagyunk a címvédők.
V. D.: Hol van még a bajnoki döntő? Szombaton Szegeden kell ismét megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. Jó lenne minél előbb letudni az elődöntőt, így a fárasztó idény után több pihenőnk maradhat arra, hogy rendezzük sorainkat. Nekem eddig öt ezüstérmem van a bajnoki döntőkből, és ezt a fémet most már egy kicsit unom. Aranyat szeretnék.


(forrás: Magyar Hírlap - Burkovits Ferenc)