INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2007/12/14
"KI AKARJUK FÉNYESÍTENI AZ EZÜSTÖT"

Szivós Márton, a Domino-Honvéd válogatott vízilabdázója elégedett lehet. A kiváló játékos 11 forduló után a góllövőlista élén áll, csapata jól szerepel a bajnokságban és az Euroligában, ráadásul a pontvadászat jóval kiegyensúlyozottabb, mint korábban, ami az olimpia előtt kifejezetten előnyös.


- Az idény kezdete előtt többen leírták a Dominót, mondván: két alapember távozott, így a tavalyi ezüstérmestől nem sok jóra lehet számítani. Az együttes alaposan rácáfolt ezekre a véleményekre.
- Igen, már tavaly is többen kritizáltak minket, hogy öreg, motiválatlan csapat benyomását keltjük, de örülök neki, hogy bebizonyítottuk ez tavaly sem, és idén sincs így. Igaz, hogy ketten is eligazoltak, de két játékos érkezett is hozzánk, emiatt át kellett variálni a felállást, és valami újat kellett kialakítani. A csapategység nagyon jó, bár ezzel soha nem volt gond, és mindenki kettőzött erővel küzd azért, hogy a Honvéd ismét visszanyerje a régi fényét. Nagyon sokat dolgozunk, és azt gondolom, hogy jó úton járunk, és ennek előbb utóbb meglesz az eredménye.

- Milyen célokat tűzött ki a Domino a bajnokság rajtja előtt?
- Reményeink szerint itthon megnyerünk mindent, amit lehet. Mindenképpen szeretnénk visszaszerezni a bajnoki címet, ami nem egyszerű, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny. Megerősödött több csapat is, és most már négy együttes is esélyes a végső sikerre, bármi előfordulhat. Az Euroliga-csoportban egyelőre két meccsen vagyunk túl, és nem állunk rosszul, az elvárás az, hogy minden hazai mérkőzésünket megnyerjük, hiszen ez kell ahhoz, hogy továbbjussunk.

- Némileg változott a Domino felkészülése, hiszen kiváló szakemberek segítik a munkát.
- Az olimpiai bajnok Molnár Endre a kapusokkal gyakorol, ennek hatása szerintem meglátszik a teljesítményükön, ezen kívül Zala György személyében új erőnléti edzőnk van. Ö kőkemény edzéseket tart nekünk, és a csapat ennek köszönhetően fizikálisan jó erőállapotban van. Ez a megújulás azt eredményezi, hogy komoly bizonyítási vágy van bennünk, és szeretnénk kifényesíteni a tavalyi ezüstérmet.

- Mindezt egy erős bajnokságban kell kiharcolni, ami egyáltalán nem hátrány néhány hónappal a pekingi olimpia előtt.
- Így van, jó dolog, hogy több kiegyensúlyozott meccset játszunk, amelyeken egy pillanatra sem lehet kiengedni. Ez minden játékos számára, nemcsak a válogatottaknak kedvező, ráadásul a közönség szempontjából is előnyös, hiszen az, hogy nem kétpólusú a bajnokság, népszerűsíti a sportágat.

- 31 találattal vezeted a góllövőlistát, mennyire tartod ezt fontosnak?
- Természetesen örülök neki, és jó dolog, ha megy a játék, de csak akkor, ha ez a csapat sikereivel is párosul. A lényeg az együttes eredményessége, és ha ez a teljesítményemmel is összhangban van, akkor nem lehet gond.


(Vizipolo.hu)