INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/02/27
SZIVÓSÉKNÁL CSALÁDI SZOKÁS OLIMPIÁT NYERNI

Marci inkább a játékvezetőktől, mintsem az ellenfelektől tart a pekingi tornán.

Sporttörténeti siker részese lehet Szivós Márton. A Domino válogatott vízilabdázójának édesapja és nagyapja is olimpiai bajnok volt, s most számára is adott a lehetőség, hogy a nagy elődök nyomdaika lépjen. Ráadásul Magyarország zsinórban harmadszor nyerhet olimpiai aranyat.

A nagy álom beteljesüléséig azonban be kell kerülnie a válogatott szűkebb, tizenháromas utazó keretébe.

- Nagy a verseny, hála Istennek, nagyon sok jó pólósunk van, nehéz lesz választani közülük - mondja Szivós Márton. - Keményen dolgozam azért, hogy én is bekerüljek a pekingi csapatba.

Nem nyomasztja a családi örökség, bár igyekszik a lehető legtöbbet kihozni magából a medencében. Otthon sem raknak rá túl nagy terhet azzal, hogy elvárják tőle az olimpiai aranyat. A csapat amúgy is mindent megtesz ennek érdekében. Egy biztos, nem lesz könnyű dolguk.

- Mindenki a bajnokot akarja legyőzni, és a bírók sem hordoznak majd a tenyerükön. S már nem csak a szerbek a legnagyobb ellenfeleink, feljöttek a horvátok, ott vannak a spanyolok és a görögök is.

A pekingi csapatot még nem jelölte ki a kapitány, ám Szivós Mártonról messziről látszik, hogy az olimpiára készül. A Peking Klub jóvoltából egy 170 lóerős Seat Leonnal ját az edzésekre.

- Nem mondom, ha késésben vagyok, néha rálépek a gázra, de alapjában véve óvatosan vezetek, nem szeretnék egy baleset miatt lemaradni az olimpiáról.


(forrás: Színes Bulvár Lap)