INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/06/05
SZIVÓS MÁRTON: KITARTOK A DOMINO HONVÉD MELLETT

Három, az európai vízilabdázásban meghatározó szerepet játszó nemzet élcsapata is szívesen látta volna soraiban, de Szivós Márton mégis úgy döntött, hogy játékos pályafutását a Domino Honvédban folytatja. Ott tehát, ahol nyolc évvel ezelőtt kapott először lehetőséget, s ahol – egy évi olaszországi vendégszereplés után - 2006 óta folyamatosan az együttes egyik oszlopos tagja.

A tavalyi világbajnokságon ezüstérmet nyert magyar válogatott nyolc góllal jeleskedő játékosa szükségesnek tartotta, hogy elhatározásáról a sportágában mindenki értesüljön, mert a mostani bejelentésével ellentétes híresztelések jutottak a fülébe.

- Maradok és ezt örömmel és bizakodva teszem- nyilatkozta a 27. születésnapja előtt álló játékos, aki 2004-ben klubcsapatával Euroligát nyert, a válogatottal pedig a Világligán örvendezhetett győzelemnek, most pedig a pekingi olimpiára készülő 18 tagú válogatott keret egyik"dominós" pólózója. - Három nagy vízilabdás nemzet élcsapatának képviselője keresett meg nem lebecsülendő ajánlatával, de egyiknek sem mondtam igent, mert úgy érzem, hogy nekem Magyarország és a Domino Honvéd mellett kell kitartanom.

A nemzetközi vízilabdázásban különleges "márkának" számító Szivós família (nagyapja Helsinkiben és Melbourne-ben, édesapja Montrealban nyert olimpiai aranyérmet) mostanában csúcsra jutott képviselője három érvet sorakoztatott fel döntése mellett:

- Bár két esztendeje a Recco színeiben olasz bajnoki aranyérmet is nyertem, számomra mégis Magyarország, Budapest és a magyar bajnokság jelenti a legjobb környezetet, itt él a családom, itt vannak a számomra legkedvesebb emberek - ezzel kezdte. - Nem titkolom, hogy az ajánlatok összehasonlításakor a Domino Honvédé volt a legkedvezőbb, de ami ennél is fontosabb: hiszek abban, hogy a csapatom hamarosan újra úgy szerepel, mint amikor nem csak a magyar mezőny éllovasaként, hanem egész Európa egyik legjobbjaként emlegették.