INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/07/02
SZIVÓS NÉLKÜL UTAZOTT A VÁLOGATOTT

A héten megnevezte a spanyolországi Európa-bajnokságra utazó keretét Kemény Dénes, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. 13 játékos utazhat a kontinenstornára, így a 18-as keretből itthon marad Gergely István, Steinmetz Ádám, Gór-Nagy Miklós, Varga II. Zsolt és Szivós Márton.

A kapitány többször is kihangsúlyozta, hogy a lista nem tekinthető azonosnak a pekingi névsorral változások még lehetnek augusztus 8-ig. A csapat ma délelőtt, Párizson keresztül utazott Malagába, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság színhelyére. Az itthon maradt játékosok közül Szivós Mártont kérdezte a MIX Online.

Marci jelenleg 98 válogatott mérkőzésnél és közel 80 gólnál tart. Az elmúlt három évben két világbajnoki és világliga, valamint egy-egy Európa-bajnoki és világkupa ezüstérmet nyert a csapattal.

- 2004-ben maradtál ki utoljára a szűk keretből. Hogyan érintett most ez a döntés, hogy nem utazhatsz az Európa-bajnokságra?
- Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolnom a csapattagságot. Aki elkezd egy ilyen felkészülést, az számíthat arra, hogy nem jut ki az adott tornára. A konkurencia hatalmas, ami a vízilabda szempontjából nagyon szerencsés dolog. Sajnos valakinek ki kell maradni a keretből, hogy az egyik én vagyok, nem a legjobb dolog, de el kell fogadni.

- Kemény Dénes kérése az volt, hogy folytassátok a további munkát, ezért Keszthelyi Tibor vezetésével napi két edzésen vesztek részt a Margitszigeten.
- Igen, a csapat már elutazott az Eb-re, mi pedig csütörtöktől kezdjük, illetve folytatjuk az edzéseket. Ez a kapitány kifejezett kérése volt, hogy ha bármiféle sérülés vagy formahanyatlás történik, akkor nyugodtan hozzá tudjon nyúlni a játékosokhoz. Mi, természetesen elfogadtuk a döntését, és teljesítjük, amit kért tőlünk. Azt nyugodtan mondhatom a többiek nevében is, hogy senki sérülése árán nem akarunk csapattagságot szerezni. Ezt senkinek nem kívánjuk.

- Azért látsz még reális esélyt arra, hogy visszakerülj az olimpiára készülő csapatba?
- Úgy gondolom, hogy akik most ott lesznek az Eb-n, nekik nagyobb esélyük van utazni az olimpiára. Malagában több lehetőségük lesz bizonyítani, mint nekünk.

- Mennyire erős ez a mostani magyar csapat?
- Nagyon erős, de a magyar válogatott mindig erős. Mindig ott vagyunk a legjobbak között, és bármikor, bármilyen világversenyen képes nyerni.

- Édesapádnak (id. Szivós István, olimpiai bajnok vízilabdázó - a szerk.) nem olyan rég feltettek egy kérdést, hogy minek örülne jobban: olimpiai ezüstérem veled, vagy egy aranyérem, de nélküled. Tudom gonosz kérdés, de te tudnál rá válaszolni?
- Nem, erre valóban nem lehet mit mondani. De egy biztos, én teljes szívemből szurkolok nekik. Hajrá magyarok!


(forrás: MIX Online.hu)