INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/07/03
SZIVÓS ITTHON SZURKOL

Szivós Márton, a Domino-Honvéd válogatott vízilabdázója négy társával együtt kimaradt a pénteken kezdődő malagai Európa-bajnokságon rész vevő csapatból. Kemény Dénes szövetségi kapitány arra kérte az itthon maradókat, hogy ugyanúgy készüljenek, mintha ott lennének az olimpiára utazó keretben.


– Mikor tudta meg, hogy Kemény Dénes kihagyja az Eb-re utazó keretből?
– Hétfőn, amikor beszéltem a szövetségi kapitánnyal. Elmondta, hosszú gondolkodás után döntött úgy, hogy itthon hagy. Kemény Dénes még azt is hozzáfűzte, hogy két nap pihenő után készüljünk ugyanolyan elánnal és lelkesedéssel, mint ahogy tettük a felkészülés alatt.

– Csalódott?
– Persze. De megértettem a kapitány indokait. Komolyan mondom, teljes szívemből szurkolok a csapatnak, hogy sikerüljön az Eb-győzelem, aztán Pekingben pedig a triplázás.

– Mennyi esélyt lát arra, hogy mégis ott lehet majd Pekingben?
– A dolgok jelen állapotában természetesen keveset, hiszen hacsak meg nem sérül valaki, esetleg látványosan nem romlik valamelyik játékos formája, ugyanaz a csapat fog az olimpiára is utazni, amelyik most az Eb-re. És én nem szorítok azért, hogy valakinek a formája visszaessen, pláne hogy megsérüljön. Ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen munkát kellett végezni a válogatott edzőtáboraiban, ezért úgy gondolom, hogy az a játékos, aki most sérül meg, vagy akinek most romlik a formája, az még jobban megsínyli, hogy lemarad az olimpiáról. Persze nekem sem mindegy, de nyilván a következő napokban fel tudom majd dolgozni, és itthonról szorítok a többieknek a sikerekért.

– Mit gondol, megnyerik az Európa-bajnokságot?
– A póló nagyhatalmai között is egyre nagyobb a harc, és a fiúk nehéz csoportba kerültek. De megint csak a felkészülésünket kell említenem, nem hiszem, hogy annál lehet még többet tenni. Most is, mint minden világversenyen, a szerbek és a horvátok lesznek valószínűleg a legnagyobb ellenfelek, de a többiekről sem szabad megfeledkezni.

– Sokan azt mondják, hogy megöregedett, egy kicsit jóllakottá vált a vízilabda-válogatott. Lehet ebben valami igazság?
– Semmi. Rosszindulatú feltételezés. Kikérjük magunknak. És ha valakinek ez nem elég, jöjjön ki a válogatott edzésére a Margitszigetre, nézze meg, hogy dolgozunk, aztán vonjon le következtetést.

– Nyilván a pólósoknak is az olimpiai szereplés a legfontosabb. Mit gondol, sikerül zsinórban harmadszor is olimpiai bajnoknak lenni?
– Tudom, minden olimpia előtt mindenki elmondja, hogy ez aztán most roppant nehéz lesz, meg így meg úgy. És kétségkívül irgalmatlan nehéz csata lesz most is, de én hiszek abban, hogy a magyar válogatott Pekingből háromszoros olimpiai bajnokként tér haza. És megint csak azt tudom mondani, az elvégzett munka erősíti ezt a hitemet.


(forrás: Magyar Hírlap)