INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/08/07
SZIVÓS MÁRTON BIZTOSRA VESZI VÍZILABDÁZÓINK SIKERÉT

A Pekingben medencébe ugró vízilabda válogatottban sokak számára hiányzik egy név. Szivós Márton nincs a kiválasztott tizenhárom között, így itthonról kell figyelje az eseményeket. A www.peking24.hu megkeresésére vállalta a számára nem könnyű beszélgetést.


- Egy évvel korábban szinte mindenki biztosra vette, hogy ott lesz az olimpián. Évközben érezte, hogy esetleg mégsem kerül dr. Kemény Dénes választottai közé?
- A bajnokságban egy jó átlagot hoztam, a válogatottban pedig volt nem is egy olyan játékos, akivel megérzésem szerint hasonló teljesítményt nyújtottam - mondta a Domino Honvéd játékosa, akinek felmenői, idősebb és ifjabb Szivós István egyaránt olimpiai bajnok vízilabdázók. - Más kérdés, hogy akik nálam több lehetőséget kaptak a játékra, azok éltek is ezzel. Nekem viszont kevesebb alkalom adódott, s így óhatatlanul távolabb kerültem az utazási lehetőségtől.

- Az Európa-bajnokság meccseit már kívülről nézte, s így lesz ez az olimpiai ütközetekkel is. Véleménye szerint hogyan áll a magyar válogatott, s milyen reményekkel várja a pekingi erőpróbákat?
- Meggyőződésem, hogy jó alaphelyzetből vág neki a csapat a tornának, s szerintem meg is szerzik Magyarországnak a harmadik, egymást követő olimpiai aranyérmet.

- Azért a döntőig vár néhány nehéz negyed a fiúkra. Itt van mindjárt az első csoportmeccs Montenegro ellen.
- Nagyra tartom a montenegróiak igyekezetét, az Eb-győzelmüket, de mindezt előre bocsátva is úgy gondolom, ellenük nem egy góllal nyer majd válogatottunk. Az igazi veszélyt csak két nemzet - Szerbia és Horvátország - legjobbjai jelenthetik.

- Bár legyen igaza a jóslatát illetően! Ám bármit is hoz a sors, szeptembertől folytatódik tovább az élet. Csapatával, a Domino-Honvéddal újabb feladatok várnak Önre és játékostársaira.
- Három éves szerződést kötöttem klubommal, amelynek Vad Lajos személyében új edzője és jelentősen megfiatalított játékosállománya van. Azt gondolom, az első négy közé kerülés elérése egyértelműen teljesíthető feladat, a többi majd menet közben kiderül.