INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/10/18
KÜZDÖTTÜNK, MINT DISZNÓ A JÉGEN

Egy nap alatt két vereséget szenvedett a Domino Honvéd csapata az Euroliga második selejtezőkörében, így mostmár biztos, hogy csak a LEN Kupában folytathatják tovább a fiúk. A Volgográd elleni 7-5-ös és a Herceg Novi elleni 15-8-as vereség követően Szivós Márton a vlv.hu-nak adott interjút.

- Az esti mérkőzéshez hozzátartozik a délelőtti is, mert akkor egy nagyon kemény meccset játszottunk a Volgográddal, ami elég sok energiát kivett belőlünk. A "véletlen" úgy hozta, hogy egy napon kellett játszanunk a két legkeményebb ellenféllel, és sajnos estére már annyira elfáradtunk, hogy gyakorlatilag átgázoltak rajtunk. Küzdöttünk, mint disznó a jégen, aztán beszakadt alattunk a jég.

Ezt le kell most nyelnünk. Beleszaladtunk egy vereségbe, de én úgy vagyok vele, hogy még van két meccs, ki kell vívnunk a LEN Kupás szereplést. Úgy gondolom, hogy ez azért a minimum célkitűzés, és sikerülni is fog nekünk. Előre nézünk, jövő héten a magyar bajnokságban fontos meccsek várnak ránk, úgyhogy nincs idő nagyon keseregni. Kielemezzük majd, hogy mit hol rontottunk el, és tanulunk belőle. Az ilyen mérkőzésekből is le lehet vonni a megfelelő konzekvenciát.

De mondom, az is hozzátartozik, hogy egy nap két ilyen meccset játszani... azért ahhoz mi még nem vagyunk elég erősek. Nincs is sok csapat a világon, amely egy nap két ilyen meccset le tud játszani. Délelőtt akármeddig játszhattunk volna, akkor se tudunk volna több gól lőni. Ami a kapufáról kipattanhatott, az kipattant, semmi nem sikerült. Este pedig felőröltek bennünket. Volt öt óra a két meccs között, gyakorlatilag fél órát tudtunk az ebéd után aludni.

Délelőtt, ha a helyzeteinknek a fele befele pattan, akkor legalább négy góllal nyerünk, ehelyett kikaptunk kettővel.- Milyen a hangulat, nagyon el vagytok keseredve?

- Természetesen, soha nem jön jól egy vereség, pláne kettő egy napon. De ha reális akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy este egy jobb csapat vert meg minket. Nincs ennyi a két együttes között, ha egy meccs van ma, akkor szorosabb lett volna, ebben biztos vagyok. De így, hogy délelőtt játszottunk egy kemény meccset... Így sem mondom, hogy reális az eredmény, mert rengeteg hibát követtünk el, sok ajándékgólt adtunk nekik. De a Herceg Novitól otthon kikapni nem szégyen. Még amikor nagyon erős volt a Honvéd, akkor se tudtunk itt nyerni, és sok nagy csapat vesztett már itt mérkőzést.


(forrás: VLV.HU)