INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/12/10
MESTERSÉGEM CÍMERE: VÍZILABDÁZÓ

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem internetes oldala karácsonyi ajándékként egy darab kétszemélyes VIP belépőt sorsol ki a Domino Honvéd mérkőzéseire, melyet közvetlenül Szivós Márton ajánlott fel. Ennek kapcsán Marcival egy interjút is készített az ELTE Online újságírója.


Marci elmondta, hogy most is - mint mindig -, mindent megtett azért, hogy a legjobbját nyújtsa és bekerüljön az olimpiára utazó 13 játékos közé. Ez sajnos idén nem sikerült, ám örül, hogy ott lehetett, és részt vehetett a felkészülésben, mely nagyon sokat adott számára.

A célok természetesen nem változnak, bízik benne, hogy 2012-ben, Londonban végre valóra válik az álma, és nagypapája és édesapja után ő is felállhat az olimpiai dobogó legfelső fokára. "A célomat látom és megteszek mindent, annak érdekében, hogy Londonban beteljesüljön az, amire régóta vágyom. Addig is, első számomra a klub csapatom, a DOMINO Honvéd." - mondta az idei bajnokság eddigi legeredményesebb góllövője.

Részben az olimpiai kimaradás egyik következményeként, nyáron csináltatott magának egy tetoválást is. "I. Leonidász spártai királyt ábrázolja, ő vezette a spártaiakat a görög-perzsa háborúban. ... Harcolt a népéért. Ez egy kabala számomra, én is küzdök, csak a vízben és az ellenfél csapatával szemben. Olyat szerettem volna, ami nem jön szembe velem az utcán. Régóta vágytam erre a tetoválásra..."

Noha még messze a játékospályafutás vége, azért nem árt időben elkezdeni gondolkozni, tervezni a hogyantovábbot is. "Először is szeretnék minél tovább vízilabdával foglalkozni. Továbbá szeretném, azt kialakítani magam körül, hogy ne kelljen függnöm senkitől és semmitől. A jövőbeni terveim közé tartozik, egy új vállalkozás beindítása. 20 év múlva pedig szeretnék egy szép, kiegyensúlyozott családban élni." - mesélt hosszútávú terveiről az idén augsztusban 27. születésnapját ünneplő Szivós Márton.

És, hogy változtatna-e bármin is, ha tudta volna előre, hogy hogy alakul az élete, arra nem is válaszolhatott volna másképp:
"Én szeretem a vízilabdát. Mindig vízipólós akartam lenni, és nincs az az akadály, ami eltérít erről az útról. Nekem ez az életem, ezt követem."


Az interjút teljes egészében itt olvashatjátok.


(SzivosMarton.hu)