INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2008/12/22
SZIVÓS MÁRTON OPTIMISTA

Idei utolsó nemzetközi mérkőzésén, a görög Vouliagmeni elleni LEN Kupa visszavágón nagyon kijött a lépés Szivós Mártonnak, a Domino Honvéd szélsőjének. A 27 éves vízilabdázó csapata tizenkét góljából ötöt mondhatott magáénak és emellett a védőjátékban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Marci együttese a bajnokság első félidejét vendégként a székesfehérvári mérkőzésén zárta, a Domino Honvéd a harmadik helyről folytathatja jövő januárban a bajnoki versenyfutást.


- Milyennek tűnt belülről, a csapat egyik meghatározó játékosának szemszögéből az elmúlt negyedév, amely a nagy újdonságok szakaszaként kerül be a szakosztály történetébe?
- Annyi minden változott, hogy még sorolni sem könnyű, hiszen hosszú évek után új vezetőedzőt kaptunk, egy csapatra való játékos elbúcsúzott a Dominótól, miközben éppen annyi hozzánk igazolt. Elkezdünk építkezni, egy új, a bajnoki cím megszerezésére is képes együttest felépíteni, új tervekkel és új, szerintem nagyon is pozitív szellemben - hangzott Szivós Márton válasza.

A legutóbbi bajnokságban a Domino Honvéd bronzérmes lett, s miután még a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitányától, dr. Kiss Gergelytől is el kellett köszönnie, kétségesnek tűnt, hogy az új csapat tartani tudja a lépést a korábbinál sokkal kiegyensúlyozottabb hazai bajnokságban.

- A tizenéves újoncaink annyira tehetségesek és lelkesek, hogy bennük a jövő letéteményeseit láthatjuk, a magyar vízilabdázás leendő sztárjait. A fiatalok lendületéhez jól illeszkedik a hozzánk került időseb pólósok, Iosep és Matajsz rutinja, és már tényleg csak néhány hét választ el Gergely Mihály visszatérésétől, aki a bemutatkozásakor azonnal súlyos sérülést szenvedett.

- A bajnoki harmadik helyezés következményeképpen a Dominó nem részesülhetett a nemzetközi porondon a kiemeltek előnyeiből és ezért szinte minden eddiginél több selejtezőt kellett játszania a hazai bajnoki és kupamérkőzések mellett. Ennek előnye és hátránya is lehetett...
- Hátránya csak annyi, hogy a sorozatterhelés közben óhatatlanul kisebb hullámvölgyekbe kerültünk. Sokkal több az előny: egy alakuló csapatnak sok-sok meccsre van szüksége, ezek nélkül nem is "érne össze" az új gárda.

- Vállalkozna az elmúlt negyedév osztályzására is?
- Sok meccsen érdemeltünk ötöst, és volt úgy is, hogy a hármas is hízelgő osztályzatnak számított. A jó hír az, hogy elégtelent vagy inkább elégségest csak egy-egy mérkőzés valamelyik rövid szakaszában "szedtünk be". Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az őszi idény átlaga egy jó négyes lehet, ami egyben azt jelenti, hogy a Domino Honvéd jó úton halad.

Az Euroliga akadálypályája az idén még túl nehéz volt a Domino Honvéd számára, a második nekifutás viszont már sokkal jobban sikerült: Vad Lajos csapata a LEN Kupában bekerült a legjobb nyolc közé. Most az lenne az igazi magyaros huszárvágás, ha a Domino Honvéd – lemásolva a kézilabda KEK trófeát elhódító MKB Veszprém példáját – ezen a tornán a döntőig menetelne és ott a mostaninál is összeszokottabban és erősebben a kupa elnyerésére is képes lenne!

- A csapat jelenlegi tudása és a játékosállomány összetétele ennek a nagy feladatnak a megoldására is lehetőséget biztosíthat, de ehhez mindig jeles osztályzatokra van szükség, négyesekkel a LEN Kupa következő csatáiban nem lehet boldogulni.


(forrás: T-Mobile - Szalay Péter)