INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/02/06
"REMÉLEM TELT HÁZ FOGAD MAJD BENNÜNKET!"

Titokban győzelemben reménykedett, de az egy gólos vereségével is dicséretesen helyt áll a Domino Honvéd vízilabda csapata a kedd esti LEN Kupa negyeddöntő mérkőzésén, amelynek házigazdája - Budapesttől 2600 kilométerre - az orosz Szintez Kazany volt.

A visszavágó gyorsan következik: vasárnap este 6 órakor már a Domino játszik hazai medencében, és próbál - az egygólos hátrányát ledolgozva - legkevesebb kétgólos győzelmet kiharcolni.

"Most tényleg nagy csata vár ránk, hiszen az oroszok előnye minimális, de a négy közé jutást a vasárnapi második találkozó dönti el" - nyilatkozta Novák Ferenc, a Domino Honvéd szakosztály igazgatója, miközben a kazanyi repülőtéren arra a kérdésére próbált választ kapni, hogy az eredetileg délelőtt 10 órára kitűzött felszállás helyett vajon mikor indulhatnak el - Kijev érintésével - Budapest felé.


A Domino Honvéd gépe végül 13 órakor emelkedett a magasba, így Szivós Mártonnak, a kazanyi mérkőzés hősének bőven volt ideje arra, hogy összefoglalja a keddi mérkőzés tapasztalatait és előrejelzést is adjon vasárnapra.

"Az oroszok jól játszottak, kicsit jobban annál, amire számítottunk, de néhány elszalasztott emberelőnyös helyzet kihagyása ellenére csak minimális hátránnyal várjuk a vasárnapi visszavágót és most mindannyian úgy gondoljuk, hogy az egygólos hátrány ledolgozható" - nyilatkozta a csapat egyik legjobbja, aki a nyolc dominós gól közül egymaga ötöt juttatott a kazanyiak hálójába.

"Fárasztó volt a mérkőzés, de az oroszokból is sokat kivett. Az egész csapat azt reméli, hogy vasárnap telt házas lelátók fogadnak majd bennünket és ha a publikum is mindent belead, bíztatásával legalább egy gólunkban "benne lehet". Ennek a találkozónak a kimenetele, tehát a LEN Kupában az elődöntőbe jutásunk az egész magyar vízilabdának hozhat sikert, ezért úgy gondoljuk, hogy most minden pólós szurkolónak segítenie kell, függetlenül attól, hogy melyik klubcsapat a kedvence. Ha a Kazanyt sikerül elbúcsúztatnunk, a jelenleg versenyben lévő csapatok közül az egyik legerősebb, vagy talán a legerősebbnek vélt válik ki a sorból. Megkockáztatom azt a minősítést, hogy a folytatásban, tehát az elődöntőben és a döntőben talán már csak könnyebb riválissal kerülhetünk szembe..."


(forrás: Domino-BHSE.hu - Szalay Péter)