INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/03/05
A DOMINO MESTERLÖVÉSZE AZ EGRI VOLVO KUPÁN TÉR VISSZA

Utoljára tavaly nyáron, a szombathelyi előkészületi tornán szerepelt a magyar válogatottban. A malagai Európa-bajnokságon és a pekingi olimpián viszont már nem fért be Kemény Dénes szövetségi kapitány csapatába Szivós Márton, a Domino Honvéd pólózója, akit hosszú ideje olimpiai aranyérmes nagyapja és édesapja méltó utódaként, az újabb családi sikerek várományosaként emlegetnek.

Marci ezen a hétvégén térhet vissza a nemzeti színeket képviselő együttesbe, amely az egri Volvo Kupán vendéglátóként méri össze jelenlegi tudását a pekingi ezüstérmes amerikai, valamint az olimpiai harmadik helyezett szerb válogatottal.Az előzmény: Szivós az utóbbi időben rendre klubcsapata legeredményesebb gólszerzője és ezzel a gólkirályi cím egyik nagy várományosa.


- Minden alkalommal büszke és egy kicsit lámpalázas is vagyok, amikor meghívást kapok a válogatottba és azoknak a társaságában játszhatok, akik olimpiai bajnoki címekkel is büszkélkedhetnek - nyilatkozta a Domino Honvéd idén 28. születésnapjához érkező "mesterlövésze". - Az elhatározás is változatlan azóta, hogy az athéni olimpia előtt először hívott a csapatába Kemény Dénes: mindig a legjobban szeretnék megfelelni és úgy játszani, hogy hosszú ideig az előkelő társaság tagja maradhassak. Így van ez most is, amikor a Volvo Kupára készülünk, s még évek választanak el a londoni olimpiától.

Szivós tehát csaknem kilenc hónapja szerepelt utoljára a válogatottban, amely aztán nélküle vívta meg a bronzérmet hozó Európa-bajnoki mérkőzéssorozatot és a csodálatra méltó mesterhármassal záruló pekingi vízilabda tornát.

- A hazai konkurencia semmivel sem kisebb, mint Athén és Peking előtt, nagyon sok a jó és a nagy tervek megvalósulásában bízó játékos, aminek csak örvendezni lehet és akkor ott vannak még a külföldön játszó "idegenlégiósaink" is - folytatta a Domino Honvéd válogatottba visszatérő szélső-átlövője. - Az európai vízilabda sport jelenleg az őrségváltás időszakát éli, jönnek az ifjú titánok, miközben az idősebbek egy része eddig biztosan őrzött helyének átadására kényszerül. Én sem az ifjoncok, sem az öregek közé nem sorolhatom magamat, de azt tudom, hogy most nagyon szeretnék hosszú ideig a magyar válogatottban játszani - mondta befejezésül Szivós Márton, akinek klubcsapata jelenleg a várakozást felülmúló második helyet foglalja el a bajnokságban.


(forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat: Szalay Péter)