INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/03/25
PÓLÓS CSÚCSTALÁLKOZÓ A KŐÉR UTCÁBAN

A vízilabda OB I alapszakaszának éllovasa és a mögötte következő Domino Honvéd újabb rangadójára kerül sor pénteken este 19.30 órakor, s bár mindkét együttes helye biztosított a rájátszásban, hatalmas küzdelemre, látványos taktikai csatára van kilátás.

A vendégcsapat öt, a hazai gárda négy olimpiai bajnokot vonultat fel, de ezen az estén azokra a fiatalokra is fontos szerep vár, akik még nem lehettek az "ötkarikás" vízilabda tornák szereplői. A papírforma talán a legutóbbi két bajnokságban is győztes TEVA VasasPlaket mellett szólhat, de hogy az Euroliga magyar szereplője most sem mehet a Kőér utcában biztosra, az a "házigazda" Szivós Márton és a "vendégségbe" készülő Varga Dániel nyilatkozatából is kiderül.

Szivós Márton: - A legutóbbi két alkalommal a Vasas nyert ellenünk, de sem a Komjádi uszodában megrendezett bajnokin, sem az egri Magyar Kupa mérkőzésünkön nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, a kupában nagyon is közel álltunk ahhoz, hogy a bajnokcsapatot meglephessük. Utoljára a tavalyi rájátszásban sikerült győznünk a magyar mezőny mostani legjobbja ellen, de akkor még ők és mi is egészen más összeállítású csapattal álltunk ki. A Vasassal eddig szinte mindig nagy csatát vívtunk, függetlenül attól, hogy mit nyerhettünk a győzelemmel és mit veszíthettünk, ha kikapunk. Most egy tipikus presztízsmérkőzés következik, ahol a Vasas célja a veretlenségi sorozatának meghosszabbítása lehet, a mienk ezzel szemben az, hogy mi lehessünk azok, akik elsőként tudják legyőzni a bajnokot. Ezt pénteken először szeretnénk megtenni és aztán – ha minden összejön – a rájátszásban még többször is. Nincs jelentősége annak, hogy mi már nem juthatunk szóhoz az európai kupákban, ezzel szemben a Vasas az Euroliga negyeddöntőjében csatázhat, az viszont kétségtelen, hogy az olasz Pro Recco elleni mérkőzésre készülő ellenfelünk nem lazítani jön majd a Kőér utcába. Nyilvánvaló, hogy nem vesztesként szeretnének távozni, hanem sokkal inkább az önbizalmukat növelni, de ez a mérkőzés nekünk is nagyon sokat számít és ennek megfelelően fogunk küzdeni. Dönthet a pillanatnyi forma és a csapatjáték minősége - nyilatkozta az idei bajnokság gólkirályi címének egyik várományosa.

Varga Dániel: - Egyetértek a "kollégával" abban, hogy nagyon látványos és küzdelmes mérkőzést játszhatunk pénteken este. Én nyolcadik éve játszom a Vasasban és úgy emlékszem vissza, hogy eddig egyetlen mérkőzést sem vehettünk félvállról, ha a Domino volt az ellenfelünk. Hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára veszítettünk ezen a lassan már "örökrangadónak" számító mérkőzésen, s bár Honvédhoz hasonlóan a mi együttesünk is átalakult, semmit sem veszített a lendületéből, megmaradt a jó csapatszellem, ami éppen az ilyen összecsapásokon érhet igazán sokat. A bajnokság egyetlen veretlen csapataként állunk fel a Kőér utcában és olyan eredményt szeretnénk elérni, ami bíztatást adhat az áprilisi Recco elleni Euroliga mérkőzésünkre. Most és akkor is maximális erőbedobásra lesz szükségünk a számunkra kedvező eredmény eléréséhez. Mint a magyar bajnokság szereplői, jól ismerjük egymást a Domino Honvéddal, meglepetésre azonban mi és ők is képesek lehetünk. Nagy gólarányú győzelemre minden esetre egyik csapat sem számíthat. Én is úgy vélem, hogy az egység és a taktikai fegyelem hozhatja meg a várt sikert, de a mérkőzés egy-egy szakaszában a bravúros egyéni teljesítmények is sokat számíthatnak – hangoztatta a Vasas kiválósága, aki Szivós Mártonnal együtt a londoni olimpiára készülő magyar válogatott keret tagja.

A mérkőzésre jegyeket elővételben a Kőér utcai Sportuszoda pénztárában lehet vásárolni, illetve a mérkőzés előtt. Jegyárak: felnőtt jegy 1500 Ft., nyugdíjas és tanuló jegyek 800 Ft.-ba kerülnek.

Mérkőzés kezdete: 2009. március 27. péntek 19.30 óra

Sajnos a bajnoki rangadót egyetlen televízió sem tudta műsorra tűzni, így aki szeretné megtekinteni a mérkőzést azt csak a helyszínen élőben teheti meg.

A mérkőzés két játékvezetője Székely Balázs és Kun György lesznek.


(forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat - Szalay Péter)