INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/06/29
SZIVÓS MÁRTON: FŰT MINKET A VISSZAVÁGÁS REMÉNYE

A bukaresti tornán a házigazdáktól elszenvedett vereség miatt csalódottan tért haza férfi vízilabda-válogatottunk Romániából, de Szivós Márton, a Domino Honvéd klasszisa szerint hasznos volt a torna, és jól szolgálta a vb-re való felkészülést.


- Szinte mindenki a románok elleni vereséget emlegeti a bukaresti vízilabdatorna után, de azért biztosan voltak pozitívumok is. Te milyen tapasztalatokkal tértél haza?
- Úgy gondolom, hogy az aktuális formánknak megfelelően játszottunk, a védekezésünk kifejezetten jó volt, annak ellenére, hogy miután mi munkából mentünk, a frissesség egy-egy mozdulatnál hiányzott - kezdte az elemzést Szivós Márton. - A támadások is jól mentek, de a románok ellen sajnos rengeteg helyzetet kihagytunk, ennek köszönhető a vereség. A célnak pontosan megfeleltek ezek a tétmérkőzések, de tudjuk, hogy a világbajnokságig még rengeteg munka vár ránk.

- A románok több héttel előttetek járnak a felkészülésben, fizikálisan is jobbak voltak?
- Ezzel nem volt probléma, bár tény, hogy ők frissebbek voltak nálunk, és ez nekik kedvezett, ettől függetlenül le kellett volna győznünk őket. Nekünk nem erre a tornára kellett a csúcsformánkat elérni, hanem a római világbajnokságra.

- Csütörtökön Cegléden ismét megmérkőztök a románokkal, a mostani kudarc után kettőzött erővel küzdötök-e azon a találkozón?
- Biztosan lesz ilyen hatása a vereségnek, hiszen nagyon csalódottak voltunk, miután kikaptunk. Mentünk és nagyon küzdöttünk, de a lövések nem jöttek be, és a könnyed győzelem helyett a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Természetesen fűt minket a visszavágás reménye.

- A saját teljesítményeddel mennyire voltál elégedett, a nagy bizonyítási vágy nem zavart meg?
- Ha a magyar válogatottba valaki be akar kerülni, akkor mindig is bizonyítani kell, ez így van rendjén, hiszen borzasztóan erős a keret. Én arra figyelek oda, hogy amit a kapitány kér tőlem, azt minél jobban megoldjam. Most más posztokon is játszom, mint a klubomban, sokat kell például bekkelnem, amit a Dominóban csak ritkán tettem. Ha válogatott akarok lenni, akkor a legjobb tudásom szerint kell játszanom, remélem ez elég lesz a bekerüléshez.

- Szerinted mire lehet képes ez a csapat a vb-n?
- A magyar vízilabda-válogatott mindig a győzelemért utazik ki egy-egy világversenyre. Ez most sem lesz másként, de a fő cél a londoni olimpia. Ettől függetlenül egy világbajnokságot megnyerni óriási dolog, ezért remélem, hogy a csapat - velem együtt - aranyérmes lesz. Rengeteg jó csapat van, és nüanszok fognak dönteni Rómában.

- A Világligában szereplő csapatoknak szerinted előnyt jelent majd a vb-n, hogy több tétmeccset játszottak, például veletek ellentétben?
- Nincs optimális megoldás, a világbajnokságon majd elválik, hogy ez hasznos volt-e nekik. Nem ez fog dönteni, hanem az, hogy az alatt a két hét alatt ki fog jobban koncentrálni a meccseken és fejben ki van ott jobban.


(vizipolo.hu)