INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/07/01
SZIVÓS MÁRTON: SOK FELADAT VÁR MÉG RÁNK

Másfél hét van már csak hátra addig, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölje 13 fős keretét a római világbajnokságra. A múlt hétvégén válogatottunk Bukarestben készült, most azonban fordult a kocka: a román válogatott látogatott Budapestre, majd holnap 19:00-kor Cegléden hivatalos mérkőzést játszik egymással a két csapat.

Múlt szombaton nagy meglepetésre Románia egy góllal legyőzte Szivós Mártonékat a Románia Kupa keretében, amivel aztán el is hódították a kupát. A vereség ellenére a mieink nem dőltek a kardjukba, mindenki pozítivan tekintett a mögöttük lévő napokra.

A felkészülés következő állomása több közös edzés a román válogatottal a Margitszigeten, majd egy hivatalos mérkőzés Cegléden. Július 2-án, este 19:00-tól a Sport televízió kamerái előtt csapnak össze a csapatok, ahol egy jó szereplés még közelebb vihet egy-egy játékost a szűk keretbe kerüléshez.

- Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a nemzeti csapatba, jól kell teljesítenie. Előbb a klubjában, aztán a válogatott edzésein. Úgy érzem, a csapatomban nem vallottam szégyent, így bekerültem a keretbe. Ezek után igyekszem úgy tenni a dolgomat, hogy bármivel is bíz meg a kapitány - akár védekező-, akár támadófeladattal - a legjobbamat tudjam hozni - nyilatkozta Szivós Márton a Sporthíradó.hu munkatársának, majd visszakanyarodott a bukaresti hétvégére: - Jól szolgálta a felkészülést a viadal. Igaz, sok hiba volt még a játékunkban. Ettől függetlenül, a védekezésünk kezdett összeállni, a többi pedig majd jön magától. Fájó volt az a vereség, de pont ezeken a meccseken tudjuk kiküszöbölni a hibáinkat.

És, hogy mi várható a folytatásban?
- Rövid az idő a vb-ig, ami nem a legjobb a számunkra, de ez a csapat képes arra, hogy emellett is a legjobbját nyújtsa. Sok feladat vár még ránk.