INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/07/12
SZIVÓS ARANYAT AKAR

Szivós Márton aranyérmeket akar szerezni a magyar vízilabda-válogatottal. A Honvéd pólósa hat éve szinte mindig tagja a nemzeti csapat keretének, de a 2004-es és a 2008-as olimpia előtti utolsó szűkítésnél is kikerült a később aranyérmes csapatból. Egyelőre nem tudta követni nagypapája, id. Szivós István és édesapja, dr. Szivós István példáját, akik elsők lettek az ötkarikás játékokon. Most azért hajt, hogy ott legyen a római világbajnokságon, de már a 2012-es olimpia is a szeme előtt lebeg.


- Nem jó kikerülni a keretből, de számomra az eddigiek után sem változott a cél, a jövőben minél többször ott akarok lenni a válogatottban - mondta a pólós, aki Kemény Dénes együttesével eddig egyszer, a 2004-es Világligában állhatott rangos nemzetközi tornán a dobogó tetején. - Mindig megtisztelő számomra, ha behívnak a keretbe és olimpiai bajnokok mellett játszhatok. Harcolok, hogy a csapatban legyek, s minél jobb eredményeket érjek el.

Szivós komolyan veszi a harcot, ezért tetováltatta karjára Leónidasz spártai király sisakját, aki nagy csatákban vezette sikeresen a seregét. Az majd a jövő héten dől el, ott lesz-e a római vb-n. - A kapitány a bajnokságban és a válogatottban mutatott forma alapján válogat. Mindenki bizonyítani akar, és ez jó, mert olyan csapatunk lehet a vébére, amely bárkit meg tud verni – mondta a keretbe kerüléséről szóló találgatás helyett a pólós. A válogatott az Unicum Kupa nyitányán 9-6-ra verte Ausztráliát, a szerbek elleni folytatásra lapzártánk után került sor.


(forrás: Blikk - Sz. Z.)