INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/09/17
SZIVÓS MÁRTON: JÓ ÉRZÉS EBBEN A HONVÉDBAN JÁTSZANI!

- Elégedett vagy a világbajnokságon mutatott teljesítményeddel?
- A szituációból adódóan, hogy főként védő poszton számítottak rám, megpróbáltam a lehető legtöbb kihozni. Úgy gondolom, hogy ez többé-kevésbé sikerült is. Korábban is előfurdult már, hogy a válogatottban védőként szerepeltem, mert az én sok mozgásos játékom a nagyobb testű centerek ellen eredményesnek bizonyult. Már a nyár elején kiderült, hogy Kemény Dénes bekk- és második centerposzton számít rám, a felkészülés során is így próbálgatott. Dénes régebben is kérte tőlem, hogy akciózzam a centerekkel, törjek be velük, és az, hogy én körbeugrálom őket, rengeteg kontrát eredményez. Amit kért tőlem a szövetségi kapitány, azt megpróbáltam megvalósítani.

- Szerinted a következő években védőként fog rád elsősorban számítani a kapitány? Ha igen, akkor erre hogy fogsz tudni a Honvédban készülni?
- A szövetségi kapitány már évek óta azt favorizálja, hogy klasszikus bekk nélkül utazik a csapat a világversenyekre, illetve csak egy-egy klasszikus védőjátékos van a válogatottban (tavaly Varga Tamás, idén Gór-Nagy Miklós), a többit pedig a többi mezőnyjátékos oldja meg. Úgy tűnik, hogy én ezzel most hosszabb távra tervezhetek, hiszen Dénes idén azt kérte tőlem, a Honvédban is próbáljak minél többször ezen a két poszton (bekk, második center) is játszani, amellett, hogy a klubomban szélsőként is meg kell állnom a helyem. Ez egy plusz taktikai fegyver lehet számunkra a klubmérkőzések során is, úgyhogy nem lesz probléma ennek megvalósítása.

- Miért vállalsz támadásban kevesebbet, mint a Honvédban?
- Védőként más a feladatom, mint szélsőként. A válogatottban az a szerepkör hárul rám, hogy levédjem az ellenfelek centereit, ami borzalmasan fárasztó fizikailag, a támadások befejezés nem elsősorban az én feladatom. Természetesen ami lehetőségem adódik, azt igyekszem a legjobban befejezni. Igen, én is szeretnék több gólt lőni, mert az nagyon jó érzés, de úgy gondolom, hogy a csapat érdekeit nem az szolgálja, hogy mindenáron kapura lőjjek, adott esetben a válogatott kárára. Annak nincs értelme.

- Mit vársz az idei Honvédtól? Hogy érint téged az elmúlt két év nagy játékosmozgása házon belül?
- Nagyon jó kis csapat, sok a fejlődési lehetség van benne. Várok meglepetéseket az idei évben. Törvényszerű változás az, ami most a Honvédban végbemegy. Évekig hasonló volt az együttes játékoskerete, egy-egy változással csupán. Frissíteni kellett. Most sok a nagyon fiatal, nagyon tehetséges játékos, akikkel egy jó szellemű társaságot alkotunk. Eleinte egy kicsit furcsa volt a sok új, fiatal arc, de minden csoda három napig tart... Éhesek vagyunk a sikerre mindannyian, és biztos vagyok benne, hogy ebben az idei kiegyenlített bajnokságban jó eredményeket érhetünk el. Nekünk idősebb, tapasztalt játékosoknak az a feladatunk, hogy segítsük őket, ahogy anno nekünk is segítettek, amikor egy-egy új klubhoz kerültünk.

- Hogy értékeled a nagyváradi tornát?
- A nagyváradi torna tökéletesen szolgálat a felkészülésünket. Jól játszottunk, de természetesen voltak hibák, amik megmutatták a hiányosságainkat, hogy miben kell még fejlődni. Bosszantó dolgok is voltak, ami nem feltétlen a mi játékunkból adódtak: a többi csapattal egyetértettünk, hogy teljesen érthetetlen, hogy egy felkészülési tornán a bíróknak miért kell a hazai csapat javára fújnia... De ettől függetlenül a csapat már a pozitívumait is megmutatta: erős csapatunk van, és a legjobbak ellen is megálljuk a helyünket. Jó érzés ebben a Honvédban játszani!


(SzivosMarton.hu)