INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2009/10/26
"NEM FOGUNK FELTETT KÉZZEL VÍZBE SZÁLLNI"

Tegnap befejeződtek az Euroliga selejtezők és kialakult a főtábla mezőnye. A sorsolás csak a LEN Kupa második selejetezőköre után esedékes, addig ismertetjük a várható ellenfeleket, valamint Szivós Márton hétvégi összegzését.

A Domino Honvéd nagyszerű teljesítménnyel csoportelsőként jutott Európa 16 legjobb csapata közé, miután pénteken 6-5-re a Vouliagmenit, szombaton 8-6-ra a Vojvodinat verte meg, majd vasárnap 7-7-es döntetlent játszott az orosz Spartak Volgograddal.

- Először is gratulálok a többi magyar csapatnak is a sikerekhez! - kezdte Szivós Márton hétvégi összegző nyilatkozatát a válogatott hivatalos honlapjának. - Örülök, hogy ennyien képviseltetjük magunkat a nemzetközi kupákban. Nekünk a célunk az volt, hogy bejussunk az Euroliga főtáblájára. Nagyon örülök, hogy ezt sikerült elérnünk, ráadásul úgy, hogy két sérültünkre, Matajsz Márkra és Kállay Márkra nem számíthattunk. A Vouliagmeni ellen a kiállítási arány miatt volt nagyon különleges a mérkőzés - 10-2 volt egy-egy ötméteres mellett, természetesen "a mi javunkra". Nagyon nagy küzdelem árán sikerült kivívnunk a győzelmet. Jó kis csapat a Vojvodina is, kemény mérkőzést játszottunk velük. Igazság szerint a vasárnapi meccsen kicsit "bealudtunk" az első két negyedben, a Volgográd el is húzott 5-2-re, s a meccset utána nagy nehézségek árán sikerült döntetlenre hozni. Bár volt győzelmi esélyünk is, úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született.

Tudjuk, hogy a legjobb 16 között a csapatok nagy része erősebb, mint mi, de nekünk nagyon jó lesz tapasztalatszerzés céljából a folytatás, sokat fogunk tanulni a párharcokból, bármilyen csapatokat is kapunk. Egyik ellenfelünkkel szemben sem fogunk feltett kézzel vízbe szállni, a célunk az, hogy minél tovább jussunk.


Az Euroliga főtábláján 16 csapat küzd meg egymással négy négyes csoportban. Az oda-visszavágós mérkőzések után alakulnak ki a csoportvégeredmények, ahonnan az első két helyezett tovább jut a negyeddöntőkbe, míg a csoport harmadik és negyedik helyén végzett csapatok befejezik nemzetközi szereplését.


Kiemelt csapatok:

Jug Dubrovnik
Partizan Beograd
Pro Recco
TEVA-VasasPlaket
Sturm Csehov
Barceloneta
Jadran Herceg Novi
Olympiakosz
Csoportelsők:

Domino Honvéd
ZF-Eger
Primorac Kotor
Mladost Zágráb
Csoportmásodikok:

Panionios GSS
Budva M-Tel
Vojvodina Novi Sad
Sintez Kazan

A Domino Honvéd a sorsolás során két kiemelt csapatot és egy csoportmásodikként végzett együttest fog kapni, így az már most biztos, hogy a szintén csoportelső egrieket elkerülik, mint ahogyan a dr. Kiss Gergellyel és dr. Steinmetz Ádámmal felálló Kotort is.

Szivós Mártonék következő mérkőzésére két nap múlva, október 28-án szerdán kerül sor, amikor is visszatérnek a magyar bajnoki pontvadászathoz és az UNIQA-UTE csapatát fogadják a Kőér utcában este 20:00-ás kezdéssel.