INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2010/03/08
REMÉNY ÉS VIGASZ

Hasonló, mégis egészen más a helyzetben várja soros (egymás elleni) mérkőzését a Domino Honvéd és a TEVA-VasasPlaket. Szerdán ugyanis mindkét együttes befejezte Euroliga-szereplését, ám míg a Kőér utcaiak már korábban kiestek, ami nem jelentett nagy meglepetést, a Vasasnak fájt a búcsú.

"Maga a kiesés nem viselt meg minket. Személy szerint tisztában voltam, sőt mondhatom, tisztában voltunk vele: ahhoz, hogy a csoportból továbbjussunk, nagyon sok bravúrt kell végrehajtanunk nálunk erősebb csapatok ellen. Nem ugyanaz a helyzet, mint a Vasas esetében, amely európai szinten is erős gárda, mi pedig már annak is örültünk, hogy a főtáblára kerültünk - mondta Szivós Márton, aki fájós válla ellenére is játszani szeretne a hétfő esti rangadón. - Van a vállamban egy gyulladás, de Gábor Tóni bácsi és Klenyán Tamás már napok óta kezeli, és javult is - legfeljebb majd összeszorítom a fogamat. Ugyan nem számolgatunk, de ha jó eredményt tudnánk elérni, az a rájátszás szempontjából nagyon fontos lépés lenne. Nem tettünk még le a négy jutásról."

A Honvéd hét pontra van a negyedik helyezett Szegedtől, és kilencre a harmadik Fraditól, viszont két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisai, akikkel még találkozik a bajnokságban - így hosszú és sikeres hajrával még ott lehet a négyben, ahol a Vasasnak már biztos a helye. A piros-kékek számára az a kérdés, hogy az Eger előtt vagy mögött végeznek-e az alapszakaszban.

"A lehető legjobban játszva szeretnénk nyerni, és ha lehet, minél nagyobb különbséggel - igazából így tudnánk túllépni az Euroliga-búcsúnkon - mondta Hosnyánszky Norbert, a Vasas átlövője. - Persze bennünk van még a kiesés, de túl kell lendülnünk rajta, már csak azért is, mert nekünk egyedül a bajnokság maradt. A kupa ugyan zsebben van, de az kevés, mellé amolyan minimumként meg kell szereznünk a bajnoki címet. Az alapszakasz-elsőséghez szükséges lehet a Honvéd elleni siker, de ahogy korábban is kiderült már, teljesen mindegy, hol zárjuk az alapszakaszt. Nem ezért, hanem magunk miatt akarunk győzni."

(forrás: Nemzeti Sport)