INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2010/09/11
A VIGASZDIJAT NAGYON NEHÉZ LESZ MEGSZEREZNI

Arany helyett csak a bronzéremért játszik ma délután (17.30 óra, tv.: M1) a magyar férfivízilabda-válogatott a szerb együttessel a zágrábi Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben 10–8-ra kikapott Olaszországtól.

Szivós Mártonnal, a magyar válogatott játékosával a bronzmeccs előtt beszélgettünk.

– Nagy az elkeseredés amiatt, hogy nem jutottak be a döntőbe?
– Egy ilyen vereség után természetes, hogy mindenki szomorú. Döntőt akartunk játszani, bár az Európa-bajnokság előtt az volt a célkitűzés, hogy a csapat kerüljön a legjobb négy közé. De úgy gondolom, a magyar válogatottnak minden versenyen az elsőségért kell küzdenie. Aranyért jöttünk Zágrábba, ezért dolgoztunk a nyáron keményen, és most csalódottak vagyunk, hogy ez a lehetőség elúszott.

– Mi volt a vereség legfőbb oka az elődöntőben?
– Túl frissek még a történések, hosszabb idő kell a szakmai elemzésre. Az nem volt szerencsés, hogy a meccs elején az olaszok elmentek két góllal, nekünk pedig mindig kapaszkodnunk kellett, az egyenlítésért küzdeni. Ez a harmadik negyedben sikerült, de négy-négy után ismét az olaszok dobtak két gólt. Talán az emberhátrányos védekezésünkkel volt a legfőbb probléma. Mindenkinek fent volt ugyan a keze, de a labda sajnos egyszer sem akadt meg a blokkon.

– A hajrában két gólt dobott. Mennyire elégedett a teljesítményével?
– Úgy gondolom, hogy nem nekem kell megítélni a játékomat, de annyit elmondhatok, hogy tudok a csütörtökinél jobban játszani.

– Mire számít a bronzmeccsen, amelyen két csalódott csapat mérkőzik?
– Az Európa-bajnokság csoportmeccsén ugyan legyőztük a szerbeket, de ennek bronzmeccsen semmilyen jelentősége nincs. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, viszont ha olyan fegyelmezetten és bátran játszunk, mint múlt hétfőn, akkor ismét nyerhetünk.

– Még két év van a londoni olim­piáig. Beérhet addigra ez a csapat?
– A londoni olimpia szempontjából jó úton járunk. Mert sok van még ebben a csapatban, és két év alatt az olimpiáig még lehet fejlődni. Mégis azt mondom, hogy az Európa-bajnokság viszont most van, és szerettem volna aranyérmet Zágrábból hazavinni. Remélem, azért még lesz mód javításra.

– Horvátország–Olaszország-döntő lesz. Ki nyeri az Európa-bajnokságot?
– Számomra nem kérdés, hogy Horvátország három-négy góllal simán legyőzi az olaszokat, úgy, mint a csoportmérkőzésen.


(forrás: Magyar Hírlap - Burkovits Ferenc)