INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2010/10/20
A SIKER TITKA: MINDENKI A CSAPATÉRT

Még el sem kezdődött a bajnokság, az új idény első meglepetése máris megszületett: a Honvéd két kiélezett, szoros mérkőzésen (5–5, 11–10) kiverte a Magyar Kupa negyedöntőjében a címvédő Vasast.

Nagy volt a jövés-menés mindkét csapatnál, a Vasashoz például hat új játékos is érkezett, köztük a világklasszis horvát Miho Boskovic, az amerikai Jeff Powers és a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely. Ezért Földi László, a Vasas edzője érthetően az összeszokottság hiányával magyarázta a kupabúcsút. A Honvéd is jelentősen átalakult, hatan mentek, öten jöttek, maradt viszont a válogatott Szivós Márton, akiről pedig azt pletykálták, hogy távozik a bajnokságban csak az ötödik helyen végző együttestől.

"Maradtam, mert egyrészt érvényes szerződésem van a Honvéddal – mondta Szivós Márton –, másrészt pedig a szakosztályvezetés számomra valóban vonzó jövőképet ígért. Bíznak bennem, s ezt megpróbálom jó játékkal meghálálni. A csapatépítésben nincsen semmi lemaradásunk, de természetesen még nagyon sok munkát kell elvégeznünk. Ezért is örülök, hogy az idény elején, távol még a csúcsformától, sikerült kiverni a Vasast. Ez önbizalom-növelő győzelem volt."

A Honvéd játékosai tovább növelhetik önbizalmukat a hét végén is, a csapat ugyanis továbbjutási eséllyel indul a LEN-kupa második fordulójában, amelyben a házigazda Marseille mellett a spanyol Terrassa és az német Esslingen lesz az ellenfele. A nyolc csoport első két-két helyezettje jut a főtáblára, a legjobb 16 közé.

"Szeretnénk az első helyen továbbjutni, mert akkor előnyösebb helyzetből kezdhetnénk az egyenes kieséses szakaszt. Úgy látom, az elmúlt idényhez képest nemcsak a játékosállományunk lett erősebb, hanem a csapatszellem is. Tudunk egymásért küzdeni s a másik góljának is örülni. Ezért is várom optimistán a folytatást."


(forrás: Magyar Hírlap - Salánki Miklós)