INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2011/02/16
JELENTŐS ELŐNYT KELL SZEREZNI

Három-négy gól elég lehet a Honvédnak a Panionios elleni visszavágóra.

Azt szokás mondani, hogy a kétmeccses párharcok során kedvezőbb a visszavágót otthon játszani. Ehhez képest a Groupama Honvéd a LEN Kupa egyenes kieséses szakaszában eddig mindkétszer úgy ment tovább, hogy otthon pólózott elsőként, és a visszavágón kikapott. Adódik tehát a kérdés, mekkora előnyt kell szerezni a görög Panionios ellen, hogy nyugodtan lehessen Athénba utazni.

"A három-négy gólos már akkora előny, amekkorát nagyon nehéz megfordítani - jelentette ki Szivós Márton, a Honvéd válogatott szélsője, akinek felvetettük, Nagyváradon majdnem kevés lett a három. - De elég lett, és továbbmentünk. A három gól akkora előny, amelyet ha le is dolgoz az ellenfél, nagyon elfáradt. Két mérkőzésen kell továbbjutni, a párharcok nyolc negyedből állnak, nem négyből. Ha három-négy gólos előnyt szerzünk, a nagy hátrányban nem tud majd érvényesülni a görögök megbízható, altatós stílusra épülő játéka."

A Panioniost ismerősként köszönhetjük - hogy jóként vagy rosszként-e, megoszlik a hazai csapatok véleménye. A Szeged ellene nyerte meg 2009 tavaszán a LEN Kupát, a Vasasnak viszont rendkívül sokba került ugyanezen év telén a kinti vereség az Euroligában, mivel az is hozzájárul, hogy a Dubrovnik és a Kotor megelőzte a csoportkörből kieső piros-kékeket. A görög együttesben jelenleg négy olyan pólós szerepel, aki tavaly tagja volt az Európa-bajnokságon a mieinkkel 6-6-ot játszó válogatottnak, míg a Honvédnál Szivós mellett Hárai volt ott az említett találkozón.


(forrás: Nemzeti Sport - Rác Benedek Balázs)