INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2011/03/26
SZIVÓS MÁRTON A SPORTVITALITÁSRÓL

Miután a Groupama Honvéd férfi vízilabda csapatának mestere, Vad Lajos elismerően nyilatkozott a SportVitalitás programjáról, termékeiről és annak a játékosokra gyakorolt pozitív hatásáról, ezúttal a klub egyik kulcsjátékosát, az Euroliga-győztes, a Magyar Válogatottal Világ- és Európa Bajnoki ezüstéremig jutó Szívós Mártont kérdeztük meg, mit gondol a professzionális táplálkozási módszereinkről és a készítményeinkről.

- Mint hivatásos vízilabdázó, mennyire tartja fontosnak az egészséges, konkrétan élsportolók számra előírt táplálkozást?
- Mivel szerencsés alkat vagyok, ezért a túlsúly problémával sosem kellett megküzdenem, annyiban tartom be az alapelveket, hogy mérkőzések előtt már nem eszem a szervezetem számára megterhelő ételeket. Legfőképpen azért örülök az önök által javasolt ital formájában fogyasztható készítménynek, mert hatalmas energiát képes adni edzések, mérkőzések előtt úgy, hogy közben nem terheli le a gyomrom.

- Van olyan program, amit követ? Ha igen, miben látja ennek konkrét előnyeit saját magával kapcsolatban? Miért ez mellett tette le a voksát?
- Ezt az italt rendszeresen fogyasztom edzések előtt és után, napi 3 alkalommal. Azért választottam a szóban forgó terméket, mert egyrészt minden tápanyagot és energiát megkapok belőle, ami szükséges ahhoz, hogy a minőségi edzésmunkához megfelelő támogatást kapjon a szervezetem, másrészt, mert nincsen rajta a doppinglistán.

- Az ön sportágában meglehetősen sok a fizikai kontaktus, mellesleg rendkívül jó állóképességgel is kell rendelkeznie egy vízilabdázónak. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő izomtömeg is. Sokaknak komoly gondot jelent ennek megszerzése. Önnek könnyen megy a tömegnövelés?
- Fizikális problémám nincsen, viszont rendkívül gyorsan éget a szervezetem, ebből kifolyólag nem vagyok hízékony típus. Régebben az okozott általában problémát, hogy a versenysúlyomat tartani tudjam, tehát ne fogyjak le. Abban nekem az önök által javasolt sporttáplálkozási program, nagyon nagy segítséget jelent, hogy ezzel a gonddal többé ne kelljen megküzdenem. Mióta használom, két kiló izomtömeg jött fel rám pluszban, ráadásul sokkal jobban érzem magam ettől a vízben. Nincs bennem az, hogy ha például éppen nem edzem vagy nem táplálkozom rendszeresen, akkor attól kelljen tartanom, hogy veszítsek a súlyomból, sőt, ahogy említettem, már növelni is tudtam azt.

- Aki versenyszinten sportol, tudja, a táplálék-kiegészítők ma már nélkülözhetetlen részét képezik a felkészülésnek. Ön hogyan bizonyosodik meg arról, hogy amit használ, nem tartalmaz doppingszert?
- Elengedhetetlen az ilyen jellegű edzésmunka elvégzéséhez a napi több ezer kalória elégetése. Emiatt nélkülözhetetlen a helyes táplálkozás, valamint a táplálék-kiegészítők bevitele. Sok utánajárásomba került megtudni, hogy mi a megfelelő táplálék-kiegészítő számomra, tehát nagyon örülök, hogy sikerült rábukkanom erre a termékre, hiszen ez egy bevizsgált, doppingmentes készítmény, ezt a csapatorvosunk, illetve közvetve Dr. Tiszeker Ágnes, a MACS (Magyar Antidopping Csoport) elnöke is megerősítette nekünk. Nyugodtan szedhetjük, mivel legális, bevizsgált termékről van szó. Hatalmas könnyebbség ez nekem és a csapatom számára is.

- Hogyan jutott el önhöz ez a készítmény? Mióta része ez a mindennapi felkészülésének?
- Már négy hónapja történt, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően kapcsolatba kerültünk Kiss Károllyal, a SportVitalitás első emberével, így adódott a lehetőség arra, hogy az említett készítmény része lehessen a mindennapjaimnak. Óriási dolognak tartom, hogy van egy olyan termék, amit nyugodtan használatunk és ennyit profitálhatunk belőle, mondhatom ezt a csapattársaim nevében is.

- Kiknek ajánlaná ezt a fajta módszert és miért?
- Gyakorlatilag mindenkinek javasolnám, aki komoly fizikai megterhelésnek van kitéve, az élsportolóktól kezdve a nehéz fizikai munkát végző "hétköznapi" emberekig. Praktikus, kis kiszerelésben csomagolt, adagonként megkapható termékről beszélünk, ami könnyen magunkkal vihető, csak fel kell rázni és meg lehet inni, nem kell hozzá turmixgépet használni és valóban olyan tápanyagok vannak benne, amik nélkülözhetetlenek a komoly fizikai munka elvégzéséhez.


(forrás: Sportvitalitas.hu - Zsivera Gábor)