INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2011/07/11
"HÉT ÉS FELES EGY TÍZES SKÁLÁN"

A szerda este a görögök ellen mutatott döcögős játék, és az 5-5-ös döntetlen ellenére aranyéremért utazik vasárnap Ázsiába a vízilabda-válogatott."Az én hibám a gyengébb támadójáték, mert a több mint háromórás délelőtti edzés – amit egyébként meccsnapon nem szoktam vezényelni – megtette a hatását. Ezért elnézést kérek a leányfalusi közönségtől", nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány percekkel a görög meccs lefújása után a medenceparton. A szakvezető ennél bővebb elemzésre nem vállalkozott, megtette ezt helyette egyik kulcsjátékosa és legfőbb segítője.

Szivós Márton negyedik világbajnokságára készül – 2005, Montreal, 2007, Melbourne és 2009, Róma után -, a Honvéd mindenese a keret rutinosabb tagjai közé tartozik.

"Én azt mondom, hogy száz százalékig már nem is voltunk itt fejben, már mindenkinek – nekem legalábbis határozottan – a vasárnapi utazás járt a fejében", bocsátotta előre a 29 éves kétszeres vb-ezüstérmes pólós.

- Azért nem nevezném teljes kudarcnak a görögök elleni 5-5-öt.
- A védekezéssel tényleg nem volt baj, viszont elöl, a lövéseknél nem volt szerencsénk, s talán a koncentráció is hiányzott.

- Vasárnap utaznak, Szingapúron keresztül. Játszanak még edzőmeccset a városállamban?
- Játszunk, nem is egyet. Számos komoly válogatott választotta ezt az útvonalat, néhány napot mi is ott töltünk, meg a szerbek, talán a horvátok, s az ausztrálok is. Velük játszunk edzőmeccseket a július 18-i vb-rajt előtt, amikor majd helyi idő szerint délelőtt fél tízkor Montenegróval mérkőzünk.

- Negyedik világbajnokságán – két ezüstérem és egy ötödik hely után – jó lenne győzni... A csapatért, a szurkolókért és önmagáért is.
- Én úgy gondolom, hogy közös a cél. Mindenki nyerni akar. Abszolúte bizakodó vagyok, úgy látom, hogy bár még nagyon sok javítanivalónk van, illetve nem nagyon sok, de azért van, szóval, pontosan tudjuk, hogy mit kell kijavítanunk. És ki is fogjuk július 18-ig. És ha kijavítottuk, akkor nagyon jó esélyeink lesznek a világbajnokságon.

- Egy tízes skálán most hová helyezné a válogatott készültségi szintjét?
- Egytől tízig? Hát, olyan hét és feles. Igaz, a tízes szinten soha nem lehet elérni, csak megközelíteni.

- Akkor egyáltalán nem állnak rosszul.
- Szerintem sem. Jó lenne fölmenni nyolc és félig, esetleg kilencig.

- És azzal már lehet nyerni?
- Úgy gondolom, hogy igen.


(forrás: Sport24 - Ch. Gáll András)