INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2012/05/09
SZIVÓS MÁRTON: "BÍZOM A SAJÁT TUDÁSOMBAN"

Juha Pál az [origo] olimpiai rovatába készített miniinterjút Szivós Mártonnal, aki "már kétszer is az utolsó pillanatban maradt le az olimpiáról."Szivós Márton is azért küzd, hogy bekerüljön a tizenhármak közé, de ő az előző négy év történései alapján biztos pontnak számít. Ettől még nem kiabálhatja el a csapattagságot, mert 2004-ben és 2008-ban is az utolsó szűkítés során került ki a később aranyérmes csapatból.

"Nem volt kellemes érzés, de elfogadtam. Nem rágódom ezen, sokkal inkább bízom a saját tudásomban, és remélem, hogy most sikerül kijutnom. Nincs bennem dac, csak vágyaim vannak, amelyeket szeretnék beteljesíteni."

Az augusztusban 31 éves pólóst a családi múlt kötelezi, hiszen a nagyapja, id. Szivós István kétszeres, apja, Szivós István pedig egyszeres olimpiai bajnok.

Kisgyerek volt, amikor a nagyapja meghalt, de az apjától sokat kapott, a képzését viszont az edzőkre bízta. Mégis majdnem a focipályán kötött ki. "Már gyerekkoromban sok időt töltöttem az uszodában, de nem gondoltam azt, hogy nekem mindenképp pólóznom kéne. Volt egy szokásos kamaszkori kitörésem, hogy akkor csináljak valami más sportot, édesapám levitt egy fociedzésre, de hála istennek nem ragadtam ott."

Szivós klubszinten zsákszám nyeri a trófeákat (többek között ötszörös magyar bajnok, olasz aranyérmes, Euroliga-győztes), a válogatottal viszont elkerülték az aranyérmek, megannyi 2-4. helyezése van. "Olyan nevelést kaptam, hogy csak az első hely számít, egy magyar vízilabdázónak ezzel együtt kell élnie. Nem is tudok örülni egy második helyezésnek, legyen szó bármilyen versenyről. Idővel persze ezek közül is megszépül egy-kettő, és utólag nem is értékelem alul az ezüst- és a bronzérmeket sem, de inkább csak az aranyakra emlékszem. Remélem, nyáron a válogatottal is sikerül, ebben megegyeznek az elvárásaink a szurkolókéval."


(forrás: [origo] - Juha Pál)