INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2012/05/11
VÍZBE AZ EDZŐVEL!

Noha a legtöbb klubtól még nem kaptunk hivatalos bejelentést az átigazolásokról, az egyik legnagyobb fogást máris elkönyvelhette az A-Híd-Szeged-Beton, amely egy idényre szerződtette a játékosigazolási szezon egyik legkeresettebb pólósát, a Honvédtól érkező Szivós Mártont.- A tavasszal 5-5-re végződő Szeged-Honvéd bajnokin szóváltásba keveredett Vincze Balázs edzővel, és többen tudni vélték, emiatt nem igazol Szegedre.
- A meccs hevében történtek meg azok a dolgok... Megbeszéltük, és egyetértettünk abban, hogy az két sportembernek a győzelemért folytatott csörtéje volt, amely arra a mérkőzésre vonatkozott. Igazság szerint, ha az kellett volna a győzelemhez, be is rántottam volna Balázst a vízbe, ahogy ő is biztosan beugrott volna, ha arra van szükség. Semmi különös nem történt, megbeszéltük, és továbbra is szeretném berántani a vízbe, csak más apropóból.

- Ehhez nyerni kellene!
- Így van.

- Képes rá a Szeged?
- A csapat a játékosállománya alapján már eddig is nagyon erős volt, és remélem, hasznos tagja leszek az együttesnek a következő szezonban. A szakmai vezetőség és a szponzori kör elkötelezettsége arra kötelezi a klubot, hogy kimagasló sikereket érjen el. Még tart az átigazolási időszak, pontosan még nem lehet tudni, hogy a vetélytársak milyen erőt képviselnek majd, de biztosan nem lesz egyszerű már a döntőbe jutni sem, azonban mindenképpen azt szeretném, ha történelmi sikert érnénk el.

- A Szeged szezonvégi gyengébb teljesítménye kapcsán többször felvetődött, hogy a sok jó játékos mellé szükség lenne egy meccseket eldönteni képes vezérre.
- Megmondom őszintén, nem tudom, hogy a Szegedből mi hiányzott a most befejeződő idényben.

- Szereti, amikor veréznek kell lennie?
- Nem a vezér a jó szó, hasznos és meghatározó tagja szeretnék lenni a csapatnak. Remélem, ennek az erős csapatnak fontos pillére tudok lenni, és minél több sikert tudunk együtt megélni. Eddig a Szeged ellen bizonyítottam, most már a Tisza partján szeretném ugyanezt Szegedért megtenni.

- Jó barátjának, Molnár Tamásnak mekkora szerepe volt az átigazolásában?
- Papeszen kívül is vannak jó barátaim Szegeden, Kiss Csaba, például, de azt gondolom, a többiekkel is jó kapcsolatban leszek.

- Mikor kereste meg a Szeged?
- A múlt hét közepe, vége felé.

- Addig sem szűkölködött az ajánlatokban...
- Igen, voltak megkeresések, de ez már a múlt. Nem tűztem ki magam elé semmit, úgy voltam vele, majd az élet eldönti, hol folytatom a pályafutásomat. Annak örülök, hogy az olimpiai felkészülés kezdetére eldőlt a sorsom.

- Fájó szívvel búcsúzott el a Kőér utcától?
- Mindnyájan nagyon sajnáljuk, hogy nem maradhattunk együtt, hiszen tényleg különleges csapat volt, büszke vagyok, hogy ebben a Honvédban játszhattam. A váltás sohasem egyszerű, de jó helyre jöttem.

- Vannak fővárosi pólósok, akik nem érzik jól magukat vidéken - ettől nem tart?
- Szeged szép város, és nem is akármennyire, szóval nagy változás nem fog érni Budapesthez képest. Játszottam már Reccóban is, amely sokkal kisebb, mint Szeged, és ott is jól éreztem magam.

- Követhetik még honvédos társak?
- Nem tudom, ezt a szegedi vezetőktől kellene megkérdezni.

- Aljosa Kunaccal beszélt már?
- Nem. Miért?

- Mert jelenleg övé a nyolcas sapka.
- Ez nem létkérdés, különben is, én érkeztem, nem az ittlévő csapattagoknak kell alkalmazkodniuk hozzám, hanem nekem hozzájuk.


(forrás: Nemzeti Sport - Rác Benedek Balázs, fotó: Délmagyar.hu)