INTERJÚK
ÚJSÁGCIKKEK
RÁDIÓS MEGJELENÉSEK
2014/09/24
SZIVÓS MÁRTON SZÍVE AZ EGERÉRT DOBOG

Az Egerrel készül az új idényre Szívós Márton. A Szegedtől távozó válogatott vízilabdázó egyéves szerződést kötött Egerben, és gőzerővel készül a közelgő bajnokságra. A szívbetegségéből felépült pólóssal beszélgettünk.– Teljesen egészséges, minden rendben a szívével?
– Igen. Szerencsére minden rendben, ezért már hála Istennek csak a pólóra koncentrálok.

– Két év után miért jött el Szegedről?
– Lejárt a szerződésem. Jól éreztem magamat a városban, de mivel az Eger megkeresett, úgy éreztem, szükségem van a váltásra. Tetszik az a koncepció, amelyet Dabrowski Norbert edző felvázolt. Játszhatunk a Bajnokok Ligájában, és a hazai bajnokságon is vannak céljaink. Nem is akármilyenek.

– Miért éppen az Egert választotta?
– Kétségtelen, más klub is megkeresett, de legjobban az Eger ajánlata tetszett, ezért nem sokat gondolkodtam a válasszal.

– Októberben kezdődik a bajnokság. Azt mondják, hogy van egy világválogatott erősségű Szolnok, és aztán jön a többi magyar csapat. Ön hogyan gondolja?
– Én úgy látom, hogy minden idők legerősebb magyar bajnoksága előtt állunk. Mert elnézve a csapatok igazolásait, nemcsak világ- és olim­piai bajnokok tértek haza, hanem sok minőségi légiós is a magyar bajnokságot választotta. Kétségkívül a Szolnok roppant erős kerettel várja a rajtot, és nemzetközi sikereket is elérhet. De nem lefutott a bajnokság, több csapat küzdhet az aranyért, köztük az Eger is. Kiegyensúlyozott bajnokságot várok.

– Az Eger célja a címvédés?
– A mi csapatunk is jól erősített. Érzem az edzéseken és a felkészülési meccseken, hogy napról napra ütőképesebb a csapat. Ha a sérülések és a nagy formahanyatlások elkerülnek bennünket, akkor a bajnoki döntőben leszünk, és ha már ott vagyunk, akkor pedig nem lehet más a célunk, mint a címvédés.

– A válogatott három ezüstérmet nyert a világversenyeken. Mit gondol, meddig tart még a szerb átok?
– Én nem beszélnék szerb átokról. Az elmúlt két évben, a rengeteg munkának köszönhetően, sokat fejlődtünk. Ennek eredményeként öt döntőbe jutottunk be, és a legfontosabbat, a világbajnokságot, meg is nyertük. Tény, hogy most a szerb válogatott a legjobb a világon. A feladat adott, utol kell érnünk, mert az a célunk, hogy a riói olimpián a magyar válogatott állhasson a dobogó tetején.


(forrás: Magyar Hírlap - Burkovits Ferenc, fotó: Csudai Sándor)