2008/02/03 - RADIO 24

Az olasz Radio24 minden vasárnap egy félórás 'Célállomás: Peking' című műsorral jelentkezik, ahol sorra veszik az elmúlt olimpiák nagy eseményeit. Február 3-án az ominózius 1956-os melbournei "vérfürdő" volt terítéken, minek kapcsán Szivós Mártont is megszólaltatták.

"1956. december 6., 15:25, Melbourne, Crsytal Palace uszoda. A magyar válogatott szemben a szovjettel az olimpiai vízilabda torna elődöntőjében. Nem sokkal korábban szovjet tankok érkeztek Budapestre és vérbe fojtották a magyar szabadságharcot. Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai bajnok, a magyar válogatott akkori csapatkapitánya a Radio24-nek beszél a történtekről. Majd ezt követően a tradícionális magyar vízilabda jelenlegi sztárjai - Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szivós Márton - is megszólalnak, akik Athén után Pekingben is elhódíthatják az aranyérmet."


"A nagypapám kétszer, az édesapám egyszer tudott olimpiát nyerni. Nekem még nem sikerült egyszer sem... Remélem majd idén Pekingben. A nagypapám '92-ben meghalt, így nem tudtam vele beszélni erről és a karrierjéről. De sokat olvastam és hallottam róla, hogy milyen sikeres volt ebben a játékban."